Advies, ontwerp & interieurarchitectuur

Werkwijze

Advies, ontwerp & interieurarchitectuur

Werkwijze

Mijn doel is een interieur waar jij als klant tevreden mee bent en blij van wordt, op een professionele, heldere en creatieve manier te realiseren. Korte communicatielijnen, heldere afstemming en er plezier in hebben, is het streven voor een prettige samenwerking.

Een efficient stappenplan

Helder en resultaatgericht: zodat je precies weet wanneer welke keuzes gemaakt moeten worden.

1. orientatie

De eerste afspraak is oriënterend en vrijblijvend. Je vertelt wat je wensen en ideeën zijn. Wat je budget en tijdsplanning is. Ik vertel jou wat ik voor je kan betekenen en welke mogelijkheden ik zie.  Als het klikt en je wilt verder, maak ik een offerte.

2. offerte

Ik maak vervolgens een offerte met mijn werkzaamheden en een globale tijdindicatie. Ná het akkoord bevinden van de offerte start de opdracht.

3. onderzoek

Ik inventariseer de wensen, wat jij als resultaat voor je ziet. Hiervoor kan ik je vragen een eigen visueel moodboard te maken met plaatjes wat je mooi en praktisch vindt. Of juist niet! Dit geldt zowel voor ontwerp- als advies- en verbouwingsopdrachten. Ik onderzoek de ruimtes, maak desgewenst opmetingen. Ik schrijf als dat nodig is een plan van eisen en aanpak (bij wat grotere projecten).

4. schetsontwerp

Ik maak een eerste vertaling van jouw wensen en de mogelijkheden in een schetsontwerp, waarin ik mijn ideeën en oplossingen visualiseer. Waarin ik verschillende keuzes aanbied, Ik schrijf een korte beschrijving hierbij gericht op materialen, sfeer en functionaliteit. We gaan dit bespreken en ik maakt vervolgens aanpassingen. Als het schetsontwerp helemaal goed is gaan we verder met de uitwerking. Deze fase kan korter of langer duren al naar gelang de grootte van de opdracht.

5. uitwerking

In de uitwerking ontvang je uitgewerkte ontwerptekeningen, visualisaties, een interieuradvies met materialen, kleuren, verlichting.  Ook technische tekeningen en werktekeningen. Ik vraag offertes aan en bewaak het budget. Ik kan een lichte bouwvergunning indienen als dat noodzakelijk is. Ik overleg in deze fase ook met uitvoerders en leveranciers. Ik kan een gedetailleerde werkbeschrijving maken, zodat de uitvoerder of leverancier precies weet wat er gekozen is en verwacht wordt.

Je kunt ervoor kiezen om de uitvoering van de plannen helemaal in eigen hand te houden, of deels of geheel door mij te laten begeleiden.

6. uitvoering

Tijdens de uitvoeringsfase kan het zijn dat er nog wijzingen nodig of wenselijk zijn, in afstemming kan er nog tot op zekere hoogte gewijzigd worden (zie Meerwerk in de Algemene Voorwaarden). Ik begeleid de contacten tussen jou als klant en de uitvoerder, leverancier. Ik controleer of datgene wat uitgevoerd of geleverd moet worden, ook daadwerkelijk zo gerealiseerd wordt. Ik kan een totale bouwbegeleiding, met afronding en nazorg aanbieden als dat wenselijk is, steeds in dialoog met jou als klant.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Waarin je jouw wensen en ideeën, mogelijkheden qua budget en tijd overlegt. En waarin ik kan vertellen wat ik voor je kan betekenen.