Interieurarchitect

Patricia Gorter

Interieurarchitect

Patricia Gorter

Iets moois bedenken wat ook goed uitvoerbaar en functioneel inzetbaar is, daar word ik blij van.

Optimaal woonplezier

Ik geloof dat een harmonieus, praktisch en verrassend interieur, wat bij het huis en de wensen van de bewoner past, het woonplezier enorm kan optimaliseren.

Zelfbedachte huizen

Als kind had ik al een grote voorliefde voor het ontwerpen van zelfbedachte huizen met interieurs voor zelfbedachte bewoners. Ik tekende als 4 jarige al mijn eerste plattegronden! Het was een logische keuze om na mijn VWO naar de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam te gaan, waar ik in 1988 ben afgestudeerd. Omdat ik al meer dan 30 jaar interieurs ontwerp, vele soorten opdrachten en grote verbouwingen uitvoer, heb ik een zeer ervaren kijk op hoe ruimtes in elkaar zitten, hoe ik deze kan optimaliseren met kleur, vorm en licht tot het een nieuwe functionele en esthetische eenheid wordt.

Structuur

Ik volg een gestructureerde manier van werken, waarbij ik alle fasen van wensen, ontwerpen en tot de uitvoering aan toe, in een efficient en helder stappenplan overzichtelijk maak. Zodat je precies weet waar je aan toe bent en welke keuzes op welk moment gemaakt moeten worden.

Van ieder huis is iets te maken!

Iedere ruimte heeft de potentie om een een sfeervol en praktisch interieur te worden. Door op de juiste manier al die ruimtelijke elementen, materialen en vormen te componeren, kan ik een vertaalslag maken van droom naar realiteit. Jouw droomhuis is werkelijk mogelijk.

Ander ‘interieur’ werk

In de loop van mijn veertiger jaren kwam ik er achter dat het erg nodig was mijn eigen innerlijke ‘interieur’ eens goed te gaan onderzoeken. Ik was gestresst en niet gelukkig. Ik heb behoorlijk wat innerlijk ‘verbouwingswerk’ achter de rug zodat ik nu een veel gelukkiger en ontspannender leven leid. Mijn creatieve werk stroomt beter en ik ben een leuker mens geworden. Ik zet mijn jarenlange ervaringen en professionele educatie graag in voor het coachen van mensen die met kleine en grote levensvragen kampen, een burn-out hebben, depressieve gevoelens ervaren, vast zijn gelopen in werk /relaties. Ik werk met de Choose Again Zes Stappen methode, ontwikkeld door Diederik Wolsak, waarin je ervaart hoe je oude, belemmerende gedachten en patronen kunt doorbreken en loslaten. Heb jij een verlangen naar meer rust, vreugde en innerlijke vrijheid? Welkom op mijn andere website:
patriciagorter.nl.

BIO achtergrond

Ik ben in 1988 als Interieurarchitect afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld academie afdeling Architectonische Vormgeving, te Amsterdam. In 1989 heb ik paar maanden bij architecte Annabel Selldorf in New York gewerkt.

Ik ben vanaf 1990 werkzaam geweest op verschillende interieur- en architectenburo’s. In de jaren ’90 ben ik tevens als decorontwerper in de Nederlands speelfimindustrie actief geweest. Sinds 2005 heb ik mijn eigen onderneming als interieurarchitect en werk ik voornamelijk in de particuliere sector. Een enkele keer doe ik interieurprojecten voor bedrijven en organisaties.

Ik ben van 2007 tot 2014 verbonden geweest als ontwerpdocent, stagebegeleider en voorzitter van de examencommissie aan de Jan des Bouvrieacademie (interiordesign), onderdeel van Saxion te Deventer. Tevens ben ik gedurende de laatse 5 jaar opgeleid als NLP-coach, Trans Persoonlijk Coach en Choose Again Zes Stappen coach en facilitator.

In mijn vrije tijd maak ik graag stedentrips en grote reizen om op het gebied van architectuur en design veel inspiratie op te doen. Ik hou van theatervoorstellingen, musea voor moderne kunst, wielrennen, yoga, Reiki en meditatie. Ik ben graag in hoge bergen en warme oceanen, en ook aan de Hollandse kust.

Ik ben moeder van twee hele leuke én verschillende, studerende dochters.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Waarin je jouw wensen en ideeën, mogelijkheden qua budget en tijd overlegt. En waarin ik kan vertellen wat ik voor je kan betekenen.